Twee moeders over… meubels babykamer

Voor dit onderwerp heb ik gewoon twee van mijn vriendinnen die onlangs een kleintje hebben gekregen, geïnterviewd om twee vraagjes te stellen. Aangezien ik zelf nul, nada, noppes weet van baby’tjes. Behalve dat ze schattig zijn en plotseling kunnen beginnen huilen.
Maar goed, ik ben dan ook nog maar 21 jaar oud (sinds vandaag trouwens!). Dus laat ons met kleintjes nog maar even wachten. J

Goeiemiddag Sandy en Charis, jullie zijn twee jonge moeders. Charis van de kleine Lore die net naar het 1ste kleuterklasje gaat en Mara is mama van Janice en Caleb, twee deugnietjes tot en met. Janice is even oud als Lore terwijl Caleb nog maar naar de crèche gaat.

Sandy: Dat kan je wel zeggen ja, dat het deugnietjes zijn.

Zoals ik jullie al gezegd heb, ging ik een paar vraagjes stellen over de meubels in jullie babykamer. Mijn eerste vraag is als volgt: Waar hebben jullie jullie meubeltjes gehaald voor de babykamer toen jullie kleintjes juist geboren waren of nog in de buik zaten?

Charis: Ik ben vooral bij Ikea gaan kijken. Het is een gemakkelijke manier aangezien je in deze winkels de volledige kinder- of babykamer kan bekijken zodat je wat tips kan krijgen. Alsof je in een echt huis rondloopt.

Sandy: Als ik heel eerlijk ben, dan zijn we wel gaan kijken in winkels maar hebben vooral tweedehands ons gerief gehaald. 2dehands.be en de kringloopwinkel geven hele mooie dingen voor super lage prijzen weg. En ja, niet iedereen zou dit leuk vinden, maar vaak zijn er spullen en meubeltjes die men weg doet, die nog perfect in orde zijn.

Jullie hebben allebei echt op een andere manier jullie babykamer ingericht. Stel dat ik nu later ook zwanger wordt, laat ons hopen dat dat nog eventjes duurt, maar stel… Waar zou ik dan volgens jullie op moeten letten?

Sandy: Dat alles veilig is. Zorg dat je kleintje op geen enkele manier zich pijn kan doen. Scherpe hoeken of hoge plaatsen zonder afscherming zijn fouten die vaak gebeuren. En er zijn altijd manieren om die te voorkomen.

Charis: Sandy heeft gelijk. Toen ik mijn meubels koos, beeldde ik me altijd in dat ons Lore al geboren was en wat er allemaal zou kunnen mislopen. Dan probeerde ik om die mogelijke fouten te voorkomen wanneer dat ging.

Die twee tips ga ik zeker onthouden! Dankjewel Charis en Sandy dat jullie even wilden meedoen aan dit interview. Ik denk dat onze lezers zeker een paar tips hebben opgestoken. Voor mij in elk geval wel!