Merk in de spotlight: Born Copenhagen

In 2016 besloot de Deense Maiken Vogensen haar eigen bedrijf te starten. De jonge moeder ontwierp een babynestje voor zichzelf, had daar succes mee bij kennissen en vrienden en zag de kans om haar ontwerpen op de markt te brengen. Babynestjes zijn de nieuwste trend in babyspullen. Het is een eenvoudig concept: een matrasje op babymaat met daar omheen een zachte rand. Zo krijg je een knus nestje dat meestal aangetrokken kan worden met lintjes onderaan. Je kan het overal meenemen en de baby kan onder het wakende oog van mama of papa liggen slapen, kraaien of brabbelen.

Maiken Vogensen koos voor een minimalistische stijl met eenvoudige patronen en monochrome stoffen. Ze liet zich voor deze patronen door de natuur inspireren en je kan bijvoorbeeld kiezen voor een sterrenhemel of een patroon met blaadjes. De kleuren zijn zacht en rustgevend. Donkerblauw en warm beige zijn de meest gebruikte tinten. Dit minimalisme werd aangevuld met een grote zorg voor de afwerking. Zo werden voor de sluitingen enkel de beste kwaliteit ritsen gebruikt.

De babynestjes van Born werden gemaakt van duurzaam materiaal. Er werd gekozen voor katoen met het label van goedkeuring door de Global Organic Textile Standard, een organisatie die toeziet op de certificatie van biologisch katoen.

-> Born en andere leuke baby beddengoed merken vind je hier

Zo kan je er zeker van zijn dat jouw nieuwe babynestje niet geproduceerd werd met gebruik van chemicaliƫn die slecht zijn voor het milieu. Er werden ook geen genetisch gemodificeerde katoenplanten gebruikt om de stoffen te vervaardigen.

De keuze voor een eenvoudige design in kwaliteitsmateriaal werd een succes. Ondertussen verkoopt Born Copenhagen zijn producten in 15 verschillende landen over de hele wereld, waaronder ook Nederland en Belgiƫ. De collectie werd uitgebreid en naast babynestjes kan je nu ook kussens en dekens van biologisch katoen kopen. Zo kan je jouw baby liggen genieten van het comfort en de luxe van Deens design.