Kinderkamer behang: origineel, persoonlijk of neutraal?

Op zoek naar leuk en creatief behang voor in de kinderkamer? Dan heb je oneindig veel mogelijkheden. Ga je voor exclusief en origineel of kies je voor vertrouwd en persoonlijk? Om je op weg te helpen, vind je hier wat ideeën.

Origineel kinderkamer behang

Wil je echt exclusief behang in de kinderkamer? Dan is het een idee om een kijkje te nemen op www.kinderstylist.nl. Hier vindt je een verzameling van webwinkels die origineel en grappig kinderkamer behang verkopen. Je vindt er creatief en kleurrijk behang van:

  • Perron11
  • Studio Ditte
  • Saartje Prum
  • INKE
  • Roodborstje
  • Pimpelmees
  • Lidor

Behang voor jongens of meisjes

Wil je kinderkamer behang dat specifiek voor een jongen of een meisje is of hou je het liever neutraal? Voor zowel jongens als meisjes zijn er veel opties, jongensbehang is vaak stoer en avontuurlijk, meisjesbehang meestal lief en dromerig. Voor jongens kun je bijvoorbeeld kiezen voor Cars behang, een stoere piratenkamer of behang met dinosauriërs. Voor meisjes heb je bijvoorbeeld Frozen behang of kun je een prinsessenkamer creëren. Wil je het neutraal houden, dan kun je gaan voor behang met dieren of behang met patronen of wolken. Zoek je inspiratie? Neem dan eens een kijkje op de website van de Behangexpert: www.behangexpert.nl. Hier vind je circa 3000 behang dessins voor de kinderkamer van verschillende merken en met allerlei soorten dessins.

Uitgelicht: mooi luxe behang voor meisjes en jongenskamers

Fotobehang van eigen foto

Je kunt ook kiezen voor fotobehang waarbij je een eigen foto gebruikt. Op www.fotobehangen.nl kun je je eigen foto uploaden en wordt er persoonlijk behang op maat voor je gemaakt. Je kunt op deze website ook in de beeldbank zoeken op onderwerp naar een foto die je aanspreekt. Ook deze wordt op maat gemaakt. Fotobehang gebruikt het zogenaamde WallSmart behang, dat duurzamer is dan gewoon behang.

Bekijk hier ook de leuke unieke baby + kinderkamer posters van cozykidz.nl.

WallSmart behang

Eén van de nieuwste trends op behang gebied, is het WallSmart behang. Dit behang is veel sterker dan normaal behang en ook gemakkelijker op de muur te bevestigen. Bij WallSmart behang smeer je de muur in met behangplaksel en niet het behang zelf. Het is tevens biologisch afbreekbaar, dus beter voor het milieu en je kunt het eenvoudig weer van de muur verwijderen als je iets anders op de muur wilt. Kortom: dit behang is extra handig voor het gebruik in kinderkamers. Onder andere het merk Ferm Living maakt gebruik van dit soort behang. Op www.flinders.nl vind je behang van dit merk. Natuurlijk kun je ook op de eigen website van Ferm Living kijken: www.fermliving.com.